Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve AB Taksonomisi gibi uluslararası standartlara uygun soru seti içeren Synesgy platformu, her ölçekteki şirketin ve bankaların kendi sürdürülebilirlik değerlendirmelerini yaparken, aynı zamanda müşteri ve tedarikçilerinin ESG performanslarını değerlendirmesine de olanak sağlar.
Tedarik zinciri liderleri için küresel uygulama ve yönetmelikler, nihai ürün veya hizmetin üretilmesine katkı sağlayan tüm tedarikçi tarafların sürdürülebilirliğinin izlenmesini ve yönetilmesini gerektirir. Dolayısıyla üretim süreci üzerinde büyük etkisi olan tüm tedarikçilerin sürdürülebilirlik uygulamalarını izlemek ve raporlamak gerekir. Synesgy, özellikle kurumsal ve büyük işletmelerin tedarik zincirinin sürdürülebilirliğini değerlendirmeyi mümkün kılar.
Synesgy'nin küresel standartlara sahip metodolojisi ve skorlaması sayesinde Tedarik Zinciri Liderleri, tüm dünyadaki tedarikçilerinin ESG performans skorlarını analiz edebilir ve sürdürülebilirlik raporlama süreçlerine katkı sağlayabilirler.
Sürdürülebilir uygulamalara odaklanmak, zaman içinde istikrarlı ve kalıcı gelişmeyi hedeflemek için artık ön koşuldur.
ESG değerlendirmesi sayesinde, şirketler sadece finansal tablolar bazında değil, aynı zamanda çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim perspektifinden de değerlendirilir.
Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), 2022'den bu yana bankaların toplam aktifler üzerinde sürdürülebilir dönüşüme olan bağlılığını ölçen Yeşil Varlık Oranını (GAR) uygulamaya koymuştur. Hem bankalar hem de sigorta şirketleri için ESG analizi, yatırımcılar, düzenleyiciler ve şirketler tarafından yürütülen finansal değerlendirmelerin kritik ve belirleyici bileşeni haline gelmektedir.
Bu nedenle, finansal kurumların daha sürdürülebilir, sorumlu ve şeffaf şirketlere yönelik kredi verme stratejilerini yönlendirmesine olanak tanıyan ESG analizleri önemini artırmaktadır.
Bu uygulamalar, finansal kurumların müşterisi olan şirketleri nicel değerlendirmenin ötesinde, aynı zamanda niteliksel olarak da sürdürülebilirlik, sosyal etki ve kurumsal yönetim ile ilgili konularda da doğrulamayı ve izlemeyi mümkün kılmaktadır.