Avrupa Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (ESRS) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (Kobi) ihtiyaç ve yetkinliklerine bağlı olarak iki yeni raporlama standardı oluşturdu: Borsada işlem gören KOBİ’ler için Zorunlu Raporlama Standardı (LSME - Listed reporting standard for SMEs) ve borsada işlem görmeyen KOBİ’ler için Gönüllü Raporlama Standardı (VSME - Voluntary reporting standard for SMEs)
Bu standartlar, KOBİ’lerin sürdürülebilirliği iş operasyonlarına nasıl entegre ettiklerini anlamaya yönelik olup, büyüme, şeffaflık ve finansal kaynaklara erişim açısından önemli etkileri olacaktır.
11.03.2025
Avrupa Finansal Raporlama Danışma Grubu (EFRAG) tarafından geliştirilen Avrupa Sürdürülebilirlik Raporlama Standartları (ESRS), Kurumsal Sürdürülebilirlik Raporlama Direktifi (CSRD) ile Avrupa Birliği’nin (AB) kurumsal sürdürülebilirlik raporlamasını standartlaştırma çabalarına yardımcı olmaktadır.
04.03.2025
2024, sürdürülebilirlik için kritik bir yıl olurken çevresel zorluklarla mücadelede küresel anlamda önemli bir dönüm noktası olmuştur. İklim değişikliği farkındalığı arttıkça, hükümetler, işletmeler ve topluluklar sürdürülebilir uygulamalara olan taahhütlerini güçlendirmekte, kurumsal sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi modelleri ve yeşil teknolojilerdeki yenilikler, sektörleri dönüştürerek bir yaklaşım değişimini teşvik etmektedir.
13.02.2025
ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) ilkelerinin iş stratejilerine entegre edilmesi, firmaların finansal kaynaklara erişimini kolaylaştırırken pazarda büyümeyi arttırıyor.
03.12.2024
CRIF, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) alanında teknolojik çözümler geliştiren, sürdürülebilir finansman ve etik iş modelleriyle öne çıkan en etkili fintech firmalarının yer aldığı ESGFinTech100 listesine girerek, finansal hizmetler sektöründe sürdürülebilirliği teşvik eden önde gelen şirketler arasında yer aldı.
27.11.2024
Avrupa Birliği (AB) iklim değişikliğiyle mücadelede ön saflarda yer alırken bu çabaların en önemli girişimlerinden biri de Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (CBAM) olarak biliniyor. CBAM yalnızca bir düzenleyici değil; ekonomik faaliyetleri küresel ölçekte iklim hedefleriyle uyumlu hale getirmeyi amaçlayan stratejik bir girişimdir. Aynı zamanda karbon kaçağı olarak bilinen ve şirketlerin üretimlerini daha düşük emisyon düzenlemelerine sahip ülkelere kaydırarak küresel emisyon azaltma çabalarını olumsuz yönde etkileme sorununu da ele almayı amaçlamaktadır.
04.11.2024
ESG (Çevresel, Sosyal ve Yönetişim) raporlaması, tüm paydaşların -finansal kuruluşlardan tüketicilere kadar- sürdürülebilirliğe artan odaklanmaları göz önüne alındığında, şirketler için giderek daha önemli hale geliyor.
31.07.2024
Sürdürülebilirlik, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ'ler) dahil olmak üzere, işletmelerin büyüklüğünden bağımsız, firmaları etkileyen önemli bir faktör olarak ortaya çıkmıştır. KOBİ'lerin bu konulardaki farkındalığının ve katılımının artırılması, Avrupa Birliği (AB) düzeyinde getirilen düzenleyici yükümlülüklere uyum sağlayabilmek için vazgeçilmezdir. Nitekim AB yasama alanı son yıllarda değişmiş olup, yükümlülükler doğrudan veya dolaylı olarak KOBİ'leri etkileyecek şekilde genişletilmiştir.
11.07.2024
ESG kriterleri, şirketlerin faaliyet stratejilerini, yatırımlarını ve küresel pazar algısını şekillendirmede önemli bir rol oynamaktadır. Tüketiciler, yatırımcılar ve düzenleyici kurumlar giderek daha fazla sürdürülebilirlik ve etik uygulamalarını önceliklendirirken, kapsamlı ESG verisi toplama ihtiyacı her zamankinden daha kritik hale gelmiştir. ESG veri toplamanın "nasıl" ve "nerede" yönlerini anlamak, organizasyonların şeffaflık ve hesap verebilirlik taleplerini karşılayabilmesini sağlamak açısından önemlidir.
10.06.2024